Muzikale Biografie

Met 12 jaar begonnen met Klassiek gitaar bij Nellie de Hilster op de muziekschool in Eindhoven, waar ik ongeveer 4 jaar les heb gehad in Klassiek gitaar. Ondertussen had ik ook les bij een gitaarleraar die ook in die tijd les gaf in het pop-repertoire zoals de Beatles, Stones en vooral Bob Dylan. Van Bob Dylan ben ik tot nu toe nog steeds een groot fan. Ik speelde in die tijd ook nog enkele jaren in een schoolband waar ik vooral op de elektrische gitaar speelde. Toen zag ik op een dag de toen zéér beroemde flamenco gitarist Manitas de Plata spelen. Ik was meteen verkocht. Ik oefende elke minuut van de dag de flamenco technieken van die tijd. Het lukte me aardig dit meester te worden. ik kocht alles wat er te koop was op flamenco-gebied. En zo heb ik mezelf ontwikkeld.

Later luisterde ik vooral naar flamenco gitaristen zoals Paco de Lucia en Manolo Sanlucar. Ik nam les bij de beroemde flamenco gitarist Andreas Batista in Madrid en op het Conservatorium Real in Madrid. Ook speelde ik op een avond een keer bij de schilder Savador Dali waar ook andere flamenco gitaristen zaten die me nog verder op weg hielpen. Ik speelde veel met flamenco-gitaristen o.a. in San Roque in Zuid Spanje tussen de “Gitanos” –> zigeuners.


 In Nederland heb ik ca. 10 jaar in een flamenco-groep gespeeld met optredens door het hele land, zodat ik ook bekend werd met het begeleiden van zangeressen/zangers en danseressen/dansers. Ook heb ik een studiebeurs gekregen in die tijd van de Kunststichting Eindhoven om me verder te bekwamen in het flamenco-gitaarspel. Rond die tijd ca. 23 jaar oud was ik ging ik ook les geven. Daar ik nog niet gediplomeerd gitaardocent was wilde ik toch ook een vakopleiding volgen. Daar het nog niet mogelijk was om dit in de flamenco te doen heb ik voor Klassiek gitaar gekozen op het conservatorium in Tilburg.

Ik ben dus gediplomeerd gitaardocent in de Klassieke Gitaarmuziek maar door het lesgeven kun je met allerlei stijlen in aanraking komen zowel op de akoestische- als de elektrische gitaar. Dus heb ik een grote flexibiliteit ontwikkeld en veel kennis in diverse stijlen.

Het is geweldig om gitaar te leren spelen. Carel zorgt er voor dat jong en oud gestimuleerd wordt.